fredag 30 december 2011

Dåligt före

Med senaste tidens blidväder så börjar snön sjunka ihop till rimligt djup. Har vi tur så fryser den ihop till skare som kanske bär hundarna tom.Det är två månader kvar på harjakten så lite till ska jag nog plåga traya. Drar till sörmland till veckan igen för lite jakt. GOTT NYTT ÅR PÅ ER JÄGARVÄNNER DÄR UTE.

fredag 16 december 2011

Traya på sök

Traya på sök

Snöfall.

Snön har nu legat en vecka och redan andra dagen vart det skare. Det blir bara skit när den här jävla snön kommer.Traya har jagat fyra dagar senaste veckan men bara hittat hare en av dagarna,o det drevet hamnade in på grannmarken i tre timmar innan husse hämtade henne.Tanken var att släppa idag men skaren var alltför skarp så det var bara att vända hem igen.Jaha vad gör man då? en helg utan jakt? Not, vi sticker ner till våran mark i sörmland för lite hjort o grisjakt. Det är alltid rolig jakt där nere, mycket vilt och duktiga hundar. Vi får hoppas att föret här hemma rättar till sig så det kanske går att släppa till veckan.

Nysnö.

Nysnö.

fredag 9 december 2011

Tb pimu o kalv.

Tb pimu o kalv.

Kalvjakt

I dag går "brorsan Tomas" o jag ut o jagar kalv,jag börjar nästan misströsta så många ståndskall i höst men ideligen fel djur.Jag släpper Pimu i långbacken sövallv, hennes första söktur är på nästan fem km innan hon kommer åter,därefter några kortare svängar innan jag får henne dit jag vill. Trots den kraftiga vinden hör jag hennes upptag dryga km bort o det står i upptaget.Jag står o avaktar en bra stund men det verkar lite oroligt på ståndet o det börjar skricka iväg.Nu har även TB anslutit sig han passar av vägen brevid oss.Det går nån km sedan stannar dom o jag hänger på men hinner inte komma in på ståndet innan de bär sta igen TB ser skymten o vi konstaterar ko med kalv.Åter igen nån km förflyttning innan det står igen. Det tar en bra stund för mej att komma i rätt vind för att kunna gå på,trots knäckebrö på backen så är jag inne på bra håll,står och bara väntar på att kalven ska kliva fram,kon o Pimu ser jag redan men det lilla sista fattas. Under tiden kon jagar Pimu passar jag på att avansera för o nå kalven men den är orolig drar vidare nu stannar dom mellan TB o mej vi är mindre än hundra m ifrån varandra o bara väntar på skottchans.Vet inte om vinden snurrar till nu men det av igen,kon o kalven går över vägen stax nedan för TB och visar upp sig för några åhörare som har kommit ut.Vi hör åter igen Pimus sköna stämma. Sista chansen nu, hon har kört nästan fyra tim o det börjar närma sig gränsen mot grannlaget,men denna gång står Tomas rätt o kan avsluta jakten med två skott.Eftersom jag gillar hundjakter o detta var en riktig sådan så kommer denna dag att ihågkommas väldigt länge.

DSC00273

Söndag

Med lite nysnö som kom inatt trodde jag att det var kanonföre, men det visade sig att det var bara på öppningarna snön låg ,inne under träna var det bara is. Vi går på samma ställe som igår men till en början är allt lungt. Idag har jag äran att ha med Tindra i skogen, hon fick välja på att följa Jessica till Ikea eller mej till skogen,o hennes val vart ju bra.När det är några grader kallt ute o hård blåst så börjar dom små ledsna rätt fort. Så redan kl tolv vill hon grilla korv o det fixar vi.Under tiden vi mumsar korv hittar Traya slag som leder till upptag. Första halvtimmen buktar det i kring oss dessvärre utan att visa upp sig för oss.Därefer så börjde den trångbukta i en isig ungskog vi tog oss dit till slut o missar haren med nån minut,o i det vassa föret så kopplar jag när tiken kommer, det börjar även skymma och Tindras ben börjar bli trötta.

Åke väntar på upptag.

Åke väntar på upptag.

Lördag

Det är fan så typiskt, när man bjuder in till jakt så går det inge bra.Jag hade tänkt en dag då dom inbjudna skulle få höra lite hund, men så vart det inte.Med vita harar o barmark så trycker dom in i det sista och det är inte alltid så lätt att resa.Men lite brasa o korv grillning vart det iaf. Nya tag i morgon.