söndag 27 november 2011

Trötta hundar.

Trötta hundar.

Vardag igen

Efter några dagars fin jakt i söder på vilrika marker så jagar jag nu hemma ett tag. Med varierande före blött ena dagen och fryset den andra,blir även resultaten omväxlande.Med Pimu hade jag ett riktigt fint ståndskall,o efter en riktigt lång o svår ansmygning i frasigt ris och mossa kunde jag konstatera en ensam ko.Även Traya har rört på sig denna vecka vi gick ett jaktprov igår,men med isiga vägar som inte lämnar någon vittring kvar blev uppgiften för svår.Efter tredje vägspringningen över kilometern så var det kört, men vi tar nya tag o hoppas på bättre före den dagen, känner mej ändå nöjd att ha en hund att kunna starta med. Lördagen 3-12 är det stövarjaktens dag runt om i svergie så även på Undersvik. Finns det några som är sugen o jaga hare då? gammal som ung,tjej eller kille, hör av er till mej under veckan som kommer.Vi får hoppas att snön som rasar ner nu i kväll är jaktbar till helgen o inte blir till skare.

lördag 19 november 2011

Tb o jag sköt,vems gris avgör vi i natt;

Tb o jag sköt,vems gris avgör vi i natt;-)

lördag 12 november 2011

Lördag

I dag jagade vi mittenområdet på vår mark. Med fyra jämtar gick vi på bred front mot passarna,men vad hjälpte det ingen älg skjuten för våra dogs.Pimu släppte jag på lillberget sin vana trogen gjorde hon en liten vända kring mej, sen drar hon tills hon får älg i nosen.Hon tar även lite äldre spår på gott o ont,som idag fick hon tag på ett nattspår men innan hon var framme där älgen tagit lega så hade södra gänget skjutit ihjäl den älgko som pimu var på spåren.Nytt släpp men utan upptag.Ytterligare ett släpp längre in i området där lyckas hon hitta älg,jag hör nå enstaka skall långt borta o snart är hon utanför astrons räckvidd.Det blir bilåkning hon återfinns på grannområdet nån mil bort.En normal älgjaktsdag typ.I morgon så ska hönsen på svedåsen få sig en match.

fredag 11 november 2011

Premiär skytt på uvik.

Premiär skytt på uvik.

Fredag

I dag skulle vi jaga längst ner mot byn, jag släppte Pimu i valesbyn ett rätt säkert ställe för älg. Hon gjorde en vända o hittade nattspår som dessvärre ledde in på grannområdet, en snabb förflyttning av mej o jag fick tag på henne.Jag släppte om på min hundruta o sugen på jakt så drar hon direkt. Efter nån minut anar jag att hon har ny älg i nosen o efter ca tio min kommer upptaget. Men det bär iväg direkt jag hör Pimu några gånger men snart är hon ur hörhåll.Men Pimu gnäggar på o jag kan följa hennes väg genom astron,det går ur området en sväng men kommer tillbaka där det går rakt på Åke som är jaktgäst idag, o med ett välriktakt skott lägger han kalven på andra sidan diket.Eftersom Tomas går med sin unghund idag så försöker jag ta Pimu innan hon är framme vid kalven det lyckas och Tomas o Mieko kan gå på en ren löpa fram till älgen. Lite taskigt för Pimu efter ett bra jobb, men bra för Mieko att ragga lite. Nu önskar vi Tomas lycka till med sin nya hund,o jag tror och hoppas att det är en god efterträdare till Pajas.

onsdag 9 november 2011

Två glada tjejer o en fin tjur.

Två glada tjejer o en fin tjur.

Bråttom.

Bråttom.

Tillbaka

Efter en svår ryggoperation är jag nu snart tillbaka i full vigör. Har haft några månaders helvete,ibland är det en fördel att vara envis och tjurig.Jag vill nu tacka dom som hjälpt mej den här tiden. Det har även visats sig att alla kanske inte är vad man trodde! Jag har ju fått några kommentarer som visat vem dom är.Nog om detta. Jakten i höst var svår i början på hösten,vart mest att jag släppte hundarna o dom fick jaga själv.Hade även halsproblem på båda tidigt i höst.Sedan har traya levererat med besked,hon har nu vilat i knappt tre veckor pga, löpning.Så fort jag får igång henne ska vi prova en start.Pimu tycker jag har fungerat mycket bra,enda bekymret är att under älgjaktsveckorna är det så jävla svårt att få dom att stå.Under sep månad är det inga problem, även sista veckan verkar det stå lite bättre.Helgen som kommer ägnas åt gemensam älgjakt.