lördag 29 januari 2011

Lördag

I dag var tanken att Tb o jag skulle jaga fågel, men med denna blåst så var det rent farligt att gå ut. I stället vart det nån timme i verkstan o lite bilservice innan milen med hundarna på skidorna även denna dag.Efter skidåkning o en dusch så började jag med middagen, en förätt med kantarellsoppa fick mej att tänka på några fina svampdagar i höstas. Till varmrätt gjorde jag en potatiskaka och vildsvinskotletter fyllda med rökt skinka o västerbottenost som jag panerade o stekte. Till det gjorde jag egen beasås,mycket jobb med denna middag men värt varenda minut. Har vinden mojnat i mörga så blir det en fjäderspan,ska även köra om skidspåren på skogstäckterna.

söndag 23 januari 2011

Gammeltupp

Gammeltupp

Söndag

Idag fick Bissen o Tomas klara sig själv, jag åkte på egen tur, även denna dag bjöd på bra väder.Jag hade flera fågelkontakter under dagen men det ville sig inte riktigt. Men tillslut så har jag tuppen i kikaren allt gick bra så den fick följa med hem.

Lördag

Idag har Tomas och jag guidat Bissen på toppjakt.Det vart en riktigt lyckad dag, bra skidföre bra jaktväder o bra sällskap.Det gjorde ju inte saken sämre att Bissen fick skjuta en mycket grann tjädertupp.Vi höll ut nästan hela dagen o när skymningen kom så kom vi fram till stugan. Efter ombyte så lagade vi till en väldigt god trerätters middag. En och annan jakthistoria hann vi med innan dagens skidåkning gjorde sig påmind, och med trötta kroppar så är ju sängen alltid skön.

fredag 21 januari 2011

I dag var det dax igen ,skidor hundar o jag skulle få en resa igen. Med ny taktik så skulle inget gå fel. Jag gjorde så att jag åkte med en hund i taget,började med Traya åkte först två km på platten innan vi tog stora rundan med lite backar,ovad fan händer jo i samma kurva som rövgropen ligger går linan till Traya av. Åter igen ljuder skrik o svordomar över nejden och med en hygglig spurt o lite vrål så är Traya infångad. Resten av skidturen flöt på utan större överaskningar, dom fick ca fem km var och jag känner mej nöjd. Helgen ska ägnas åt fjäder span ! Mer om detta senare.

En som inte slet sej

onsdag 19 januari 2011

Nära döden

Eftersom snöeländet omöjligör jakt med hund så måste man hålla igång ändå. Det var samma sak förra året och då började jag åka skidor med hundarna. Jag åkte på mina breda jaktskidor o i gummistövler, men det vart rätt tungåkt. Till i år har jag investerat ny utrustning smala jävla fischer som går undan ska ni tro.Jag har hunnit åkt några mil med dom , och idag skulle det bli premiär med hundarna.Jag gav dom förmaningar innan vi gav oss iväg, inte fan hjälpte det. Dom var ju lyckliga att få springa lite. Redan i första kurvan gick det åt skogen,trots mina vrål och skrik så saktade dom inte farten. I snön är det nu en grop formad efter röven av en smått grinig skidåkare. Tur är att jag har gjort spåren på några skogstäckter ovanför byn så det borde inte vara allt för många som såg mej. Jag kämpade på några varv till med hunnan men gav upp medans grejorna var någorlunda hel.Kanske bara ska ta en hund i taget nästa gång,eller göra spåret på en sjö.

Skidåkning.

Skidåkning.

söndag 16 januari 2011

Motgångar

Idag skulle jag aldrig åkt ut.

Trasig

Trasig

Lågt i tak

Lågt i tak

lördag 15 januari 2011

måndag 3 januari 2011