torsdag 23 december 2010

Julgran!

Julgran!
I morgon så ska julharen jagas...Not. Fan nästan -30 grader och säkert 70-80 cm snö på marken. Vilken jävla värdelös säsong. Pulsade en sväng med skidorna o hämtade en gran förra helgen skåda in bilden fin va ?

söndag 19 december 2010

lördag 11 december 2010

Lätt snöfall och minus åtta är ju nästan tövär, där jag släppte Traya var det en massa harspår av olika ålder. Jag gick efter vägen o kollade avhopp, jag hade nästan konstaterat att haren satt på översidan vägen när hon tar upp på nersidan vägen. Över en timme buktar den omkring mej den visar även upp sej för mej men utom kamerahåll,tankarna på att ta julharen redan idag infinner sig. Efter en kortare tapp så kör hon igång igen, men nu är det slutbuktat den går rakt ut km efter km rakt över vägar o över berg o även utanför astron. Jag blir faktiskt tvungen o kolla löpan över en av vägarna o visst är det jösse, tillslut har jag kontakt med tiken, jag är rädd att haren även ska gå över nästa väg in i väglöstland så när jag får chansen så kopplar jag.Pga av jobb o konferens så blir nästa jakt först på lördag om en vecka, undrar om man klarar av så långt uppehåll?

fredag 10 december 2010

Trasig!

Trasig!

Liten bom

Liten bom
Kylan förtsätter hålla undersvik i sitt grepp,veckan som varit har bjudit på temp långt under det normala. På tisdagen fick Traya göra en sväng hon plocka upp jösse rätt omgående, men pga kylan så kopplade jag henne rätt så snart.Idag så lasta jag skidorna och for upp på skogen, gnistrande väder -22 men riktigt kraftiga sidvindar lokalt.Efter ca en timmes åkning så står jag o spanar med kikarn och då ser jag tre orrar i ett träd ungefär femhundra meter bort,jag tar sikte på träden dom sitter o börjar åka dit.När jag har typ tvåhundra m till orren så har jag inte längre något skydd o smyga bakom så jag bestämmer mej att prova,jag lägger mej ner o fångar in tuppen i kikarn men precis när jag släpper skottet så griper den lokala sidvinden tag i kulan o med minsta möjliga marginal blir det en bom.Jag forsätter skidandet och har några fler fågel kontakter men ingenting som ger nån skottchans. På väg tillbaka mot bilen så händer något tråkigt, min handkikare far ut ur sitt fodral o slår emot min skida o i kylan som är så spricker den såklart.Den kikaren var inköpt i franska staden Nice på gatan utanför ett ölhak av en tjej med en hockeytrunk med div grejer,så jag undrar nu hur det går i garantifrågan?I morgon är tanken att Traya ska få jaga jösse i den myckna snön mer om det i mörga.

Riktig vinter

Riktig vinter

söndag 5 december 2010

Efter nästan en månad stillestånd så vart det trayas premiärjakt på snö, och det är ju roligt när allt fungerar. Det var kanske inte värdens bästa drev, dålig hörbarhet pga upplega o lite mycket med snö,men det känns bra o va på g igen. Så jag är nöjd med snödebuten för i år. Och att jag lyckades få jösse på en skaplig bild gör ju saken inte sämre.

Vinterhare.

Vinterhare.

fredag 3 december 2010

Efter snödepresion och frossa så börjar jaktsuget komma täbak.Jag gjorde en fågelsväng idag och lyckades komma ihåll på en orrtupp som jag fick bära med mej hem. Snödjupet har börjat tryckas ihop, men för jämten är det farligt mycke än, stövarn däremot ska nog få simma lite snö på söndag. I morgon ska jag på sista träffen av spårkursen med länstyrelsen, spårning av varg och lo ska genomföras.

DSC01146

Snödepresionen har gått över till köldfrossa.