måndag 17 maj 2010

Harjakt resan 2010.

Tankar bilen och drar den sista Augusti upp till årets Harmarker.
Miekojärvi !! 85 mil från Karsjö ! Vid änden på en 15 kilometer lång grusväg ligger byn med 6 bofasta invånare.
Där tar årets jaktvärd " Sixten" emot i ett hareldorado utan dess like. En jaktkamrat besökte under andra hälften av Maj byn och räknade till 9 stycken Harar efter vägen på en sträcka av 1 mil !!!.
4 stycken av dessa fick han med på video... Sixten lovade dessutom att " Göra rent hagelbössan"
Upptagen lär komma ,,, och Sixten lär INTE vad jag har hört " Bli lite efter " ........


torsdag 13 maj 2010

Efter att varit och plockat lite härliga murkler med familjen så passerar vi ett hett eftertraktat älgtorn o där står en fjoling och betar,såg även en stor ko där vi plockade svamp.Åkte även en vända tidigt i morse ,trodde jag skulle få se nån björn men icke men väl en hare älg o tjäder.

Fjoling

onsdag 5 maj 2010

Ungdomsjakt

Planer har börjat smidas för en jakthelg i slutet av sep då några ungdomar ska få följa med och uppleva tjusningen med stövarjakt.Vi kommer att vara tre stövarekipage alla med riktigt duktiga hundar så jösse får nog se upp, mer om denna helg kommer framöver.

Mörtsjö bäver

Mörtsjön

Då var det äntligen tiden inne för den årliga bäverresan upp till jämtland ,en mycket efterlängtad paus från jobb och övriga måsten man har.Efter nästan femton års jakt är nu stammen på bäver vikande så Tomas och jag beslutade att en av oss filmar o en håller i bössan o T är ju en erkänt duktig filmare så han fick hålla i kameran. Vi lyckas hitta en hydda som det är aktivetet i och med stadig nordlig vind så tar vi pass vid dammen ca hundra m nedanför hyddan.Det var lungt fram till åtta då plötsligt kom en bäver ut från hyddan o simmade mot oss,men den stannade fort nog och så klart skymd för oss kröp den upp i slybuskar nu fick vi börja smyga.När jag äntligen hade korset rätt viskar jag till T om han har den o precis då glider bävern ner i vattnet och förblir borta resten av kvällen,vi åker hem o tröstar oss med en god middag o en kall öl.Kvällen efter är vi på plats igen men då på andra sidan ån o med bra utsikt så ser vi direkt när bävern simmar ut o nästan direkt börjar beta vid åkanten.Även denna gång blir det en ansmygning jag kollar T och ser att han filmar hela tiden jag kryper upp på ett stenblock kollar till filmarn ser att han filmar rättar till mannlichern lite och låter sen skottet gå. Vilken reaktion, bävern viker ihop direkt men även T han var tydligen inte riktigt med på att jag skulle ta första läget som kom ,men vis av gårdagen så väntade inte jag mer än nödvändigt.Det vart nu en liten promenad för att hämta bävern ,inte långt men det känndes att de var en av dom större bävrar jag har skjutit.Med ny grillad dovfile avslutades kvällen och även en o annan jakthistoria hann vi med innan det vart natt för oss.

Dovhjort

Dovhjort
Jakt på dovhjort i hägn hur svårt kan det vara? Prova själv det var fan inte lätt,men roligt var det, och dom flesta av oss ! fick ju faktiskt skjuta sin första hjort.Det känns ju lite konstigt för en inbiten harjägare och skjuta direkt när man kom på pass,men jag kommer nog över det. Efter denna jakt var det bara hem o packa om väskan för några dagars bäverjakt.
Senast jag skrev så skulle jag berätta om tillökningen i vår familj,här är hon. Pimu är en jämthundstik och hon är nu tre år gammal.Hon är en riktigt snäll o trevlig så hon blev fort mina andra tjejers favorit.Jaktligt sett så hann jag bara prova ett släpp innan snön satte stopp, men med några fina jaktprov bakom sig, så ser jag fram mot hösten med stor spänning.

Pimu

Pimu