torsdag 31 december 2009

Skratt orrar.

Skratt orrar.

Toppjakt

Ja visst är det lite kallt när de är -30 men trycker man på lite med skidorna så går det bra tycker jag. Jag åkte ett par timmar efter ett långsträckt myrdrag idag men ingen fågel synlig,men det är alltid skönt att åka lite skidor. Efter jag kommit tillbaka till bilen o åkt femhundra meter då minsann sitter det ca 30 orrar och skrattar åt mej vid sidan om vägen . Man kan nästan se flinet på orrarna i björken när jag knäpper kort på dom

DSC00615

söndag 27 december 2009

Söndag

Jaha mina planer med harjakt snöade bort inatt, med ytterligare två dm nysnö så är nu hundjakten slut på ett tag. Vad gör man då? Jag tog studsarn snödräkt och lite fika och for till skogen för lite toppjakt som jag gillar Första vändan jag gör ser jag ingenting ,bestämmer med Tomas att vi ska träffas och fika , jag blir lite tidig till mötesplatsen så jag passar på att gå en vända där. Hinner inte gå mer än 200 m så får jag syn på tjädertuppen, efter en ansmygning på ytterligare 200 m är jag inom håll tycker jag o fångar in tuppen i kikarn. Vad som sen går fel vet jag inte, antagligen ojämt laddat ammo för det blir en liten bom, det va ju lite jävligt men han finns ju kvar för kommande jakter , får hoppas att ammon håller måttet då.Men fikat smakade bra och det fick vara slutet på jakten julen 2009.

Lördag

Kraftig blåst snödrev och senare på em kraftigt snöfall så fick Traya vila idag, själv åkte jag lite skidor jag nästan "flöt" uppe på så lätt gick det Med studsarn på ryggen var förhoppningen att det skulle sitta nån tupp i topp men dom var nog smart o låg under snön, jag hitta ett nästan översnöat harspår som jag följde en stund, oj hoppsan då var den på bena. Efter överläggningar med mej själv beslöt jag att inte hämta Traya utan spara den till i morgon, så jag skidade på ett tag till innan hemfärden va ett faktum.

Juldag.

Juldagsmorgon vissa åker till julotta själv föredrar jag att ta Traya och åka till skogen. Den sista tiden har snön vräkt ner , så på östra sidan är det redan för mycket för stövaren. Det fick bli västra.Med en vargweb som inte är uppdaterad på en vecka! var det bara att åka o spåra av vägarna ,när inga vargspår synliga så släppte jag mitt i området Bergvallen. I ett snömoln försvinner Traya på jakt efter jösse,och det dröjer inte länge så får jag höra hennes härliga påstick,ut på vägen kommer haren med Traya knappt minuten efter. Haren sprang vägen ca två km innan den hoppade av och började bukta,jag går efter tills jag är inom hörhåll där sitter jag och lyssnar tills Traya har drivit 120 min. Jag är nöjd för dagen så på en tapp är hon nära, jag busvisslar och hon kommer , köttbullen smakade säkert bra , det var hon värd.

lördag 5 december 2009

Perra njuter av hardrev

Perra njuter av hardrev